Декорирайте великденските фигурки, за да създадете тематична украса за празника. За целта ще са Ви необходими различни акрилни бои , брокати и камъчета . Ако искате да постигнете още по-добър ефект използвайте хартии и салфетки за декупаж . Какъвто и метод за декориране да изберете е препоръчително да запечатате своето произведение на изкуството с лак . Комплекта включва 12 фигурки на клечка с които да се забавляваш, а именно: 2 яйца, 2 зайчета, 2 яйца със зайчета, 2 цветя, 2 петела, 2 пиленца. Размери на различните фигурки: яйце - 4.5 / 24.7 / 0.9 cm зайче - 3 / 24.6 / 0.9 cm яйце със зайче - 4.3 / 24. ... |
|
Заедно с великденските зайчета и пиленца открийте разликите, минете през лабиринтите, разпознайте сенките и се забавлявайте с още много интересни великденски забавни задачи. ... |
|
Заедно с великденските зайчета, пиленца и агънца играйте на настолните игри със зарче, което можете сами да си сглобите, открийте разликите и пътя през лабиринтите, оцветявайте, рисувайте и се забавлявайте с още много интересни великденски игри. С многобройните стикери и с изработването на красивите модели ще се забавлявате часове наред. Книжката съдържа игри, повече от 1000 стикера и картонени модели. ... |
|
Рецептите в книгата са публикувани през годините във "Вестник на Жената". Част от тях са чисто български, готвени от нашите стари майки и баби, а другата част са рецепти от чужд произход, но много близки до нашата кухня. Половината от рецептите, поместени в тази книга са нови, а другата половина - препечатани от вестника. Книгата е част от колекцията "Готварница" на издателство "Фабрика за книги". ... |
|
Съставител: Елена Кръстева . ... Конопида със сирене, Спаранги Louis XV или Омелета с домати са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това."Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в ... |
|
Храната е всичко за здравето, но не всичко е храна за здраве. ... Готвенето с органично отгледани продукти е едно от големите удоволствия в живота. Все повече хора по света вече се интересуват какво точно слагат в чинията си. Редица общности от хора се организират в селища, райони, региони, където се произвеждат не само екологично чисти органични продукти, но и се добива ток и топлина само с използване на природни средства - вятър, слънце, вода и други. Три четвърти от домакинствата във Великобритания предпочитат да си набавят само органични храни. Нарастването на търсенето на подобни стоки е инспирирано и от ... |
|
Новото издание на този великолепно илюстриран сборник е с освежени илюстрации и обогатени текстове. В четирите книги от поредицата "Книга за всеки дом" са събрани най-хубавите български стихотворения и песни за деца. Техни автори са любимите на няколко поколения българи: дядо Славейков , Иван Вазов, Елин Пелин , Леда Милева, Галина Златина , Димитър Спасов и други. Всяко дете би се радвало да получи такава книга като най-желан подарък. Тя е незаменим помощник и на учителите в детските градини и началните класове. Ако искате да си припомните своето детство, разтворете техните страници. ... |
|
"Великден е най-големият празник на източноправославните християни. Чества се 3 дни, като датата е подвижна - от 4 април до 8 май - и се определя от лунния календар. Празникът се предшества от Великденските пости, започващи от Сирни заговезни до Възкресение Христово - точно 48 дни. Християните от цял свят посрещат този красив празник, който се свързва с възраждането на природата и духа, с добро дело, с блага дума, с веселие и богата трапеза. Предната неделя - на Цветница, се отдава почит на пълната с живителни сокове и аромат на цветя и цъфнали дървета природа. На този ден хората отнасят в къщите си току-що напъпили ... |
|
За деца на 5 - 6 години. Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма. ... Познавателната книжка Моята приказна пътечка по конструирането и технологиите осигурява работата, чрез която се реализират целите и задачите по образователно направление Конструиране и технологии. Книжката съдържа модели и материали за индивидуална и групова работа на децата от трета подготвителна възрастова група, като осигурява изцяло работата през учебната година. Предложеното образователно съдържание е подкрепено с изработването на над 50 различни изделия, които подпомагат реализирането на съдържанието по останалите направления. ... |
|
За хора с вкус към живота. ... Росица Иванова Генчева - едно име, което добива все по-голяма популярност между най-добрите кулинари в страната ни. За българите, които ценят хубавото и обичат да си похапват вкусно, Кулинарна енциклопедия с 1555 избрани рецепти е неповторимо по рода си издание, което само за няколко месеца се изчерпи и се допечата. Тази неповторима кулинарна книга съдържа 40 раздела от А до Я в кулинарията, а разделът Празници и традиции ни връща към корените ни и забравените традиции. Кулинарната енциклопедия с 1555 избрани рецепти - достъпни, изпълними и точни - е истински шедьовър, една кулинарна ... |
|
Поемете на едно невероятно гастрономическо пътешествие с готвача на Тодор Живков , Бай Данчо. Юбилейното издание "Всички мои рецепти" събира на едно място цялото кулинарно богатство на Йордан Стоичков , известен като главния готвач на бившия Първи. В него ще намерите повече от 300 от най-изисканите и изпитани авторски рецепти, изпитани през годините от Бай Данчо, но едновременно с това и съобразени с модерните тенденции и технологии, които ще намерите във всяка съвременна кухня. За улеснение на читателя чудните гозби в книгата са подредени в раздели - салати, супи и чорби, предястия, постни ястия, ястия с: ... |
|
Консумацията на птиче месо вечер е гаранция за спокоен сън. Бульоните и супите от птиче месо и дреболии засилват стомашната секреция и подобряват храносмилането. Изброените качества правят месото от птици предпочитана и полезна храна за всички възрасти. Пилешкото месо съдържа 15 - 18% белтъчини, а мазнините са едва 4%, при това с най-добър баланс от наситени и ненаситени мастни киселини. Това го прави особено подходящо за диетично хранене при затлъстяване, сърдечни заболявания, атеросклероза и др. Богато е на мастноразтворимите витамини А, О и Е, както и на витамини от групата В, а също и на ценни минерални вещества като ... |