Маковото масло от Maimeri е пречистен и силно устойчив към светлина растителен разтворител за маслена живопис, получен от пресовани макови семена. Маслото има светложълт цвят с лек гланцов завършек. Използва се за разреждане на маслени бои без да променя техните нюанси при изсъхване. Маковото масло придава мекота и блясък към цветовете. Лесно се свързва с пигментите в боите, втечнява ги и спомага за плавното им нанасяне по повърхността. Изсъхва бавно и не пожълтява при изсъхване, поради което е идеално за работа с бои с бели и светли тонове. ... |
|
Пречистено маково масло служи за разреждане и леко избледняване на цветовете на маслените бои. Маслото е много подходящо за използване със светли цветове, защото не им придава жълт отенък. Удължава времето за съхнене повече и има по малък риск от сбръчкване на боите в сравнение с лененото масло. Пречистено маково масло може да се разрежда с терпентин. Да не се използва само в крайните слоеве боя. ... |
|
Професионалната маслена боя от Maimeri е произведена от високо концентрирани, големи смлени натурални пигменти смесени с ленено масло, без използване на восъци или други сгъстители, което прави цветовете по-ярки, перфектно балансирани и с максимална степен на устойчивост на светлина. В състава на белите цветове е включено шафраново масло, което предоотвратява пожълтяването и се запазва яркостта на цвета. Маслените бои не съдържат токсични вещества, а естествените пигменти удължават трайността им. В сравнение с другите бои от производителя, тук пигментните частици са по-големи и груби, пастата е по-грапава и плътна, ... |
|
Специалистите от Delia ви предлагат балсам за тяло с нежна пудинг консистенция от серията Dairy Fun, който осигурява дълбоко хидратация на кожата, придавайки ѝ изключителна мекота и гладкост. Кадифената формула на пудинг замества традиционния балсам и осигурява интензивно подхранване на цялото тяло, като в същото време не оставя мазен или лепкав слой. Леката текстура се абсорбира бързо, а деликатният и изтънчен аромат на смокини създава приятно усещане за комфорт. Пудингът за тяло предлага интензивна хидратация, подхранване и защита на кожата, осигурявайки усещане за свежест и еластичност. Формулата е обогатена ... |
|
Организиране и функциониране на сладкарската работилница. ... "Замислена и структурирана като учебно помагало, обединила усилията на голям екип от професионалисти Сладкарство - основен курс - е книга, която с огромен успех се използва както от преподаватели и ученици, така и от сладкари и главни сладкари от Австрия, Германия и Швейцария. Пред вас, българските ни читатели, представяме адаптираното издание на този огромен труд, събрал в себе си цялата необходима информация за продуктите и техните основни качества, за видовете теста и маси, за основните рецепти, за машини и инструментите в сладкарската работилница, за ... |
|
Това е библия на ароматерапията, която всяко семейство заслужава да има! Ако сте готови да получите повече енергия, по-добро здраве, балансирани хормони, подобрено храносмилане и по-високо качество на живота като цяло, тогава сте открили правилния ресурс в правилното време. Искаме да ви осигурим на едно място всичко, което е необходимо да знаете за етеричните масла, както и всичко, от което се нуждаете, за да ги използвате ефективно. Тази книга ще ви даде отговорите, които търсите. Станете експерт в ароматерапията. В древността кралете и кралиците са използвали именно ароматерапията като лечение. Не е имало аптеки на ... |
|
23 вкусни рецепти. ... Ирина Катеринска е любител кулинар. По професия е журналист, със страст към готвенето. И двете неща за нея са еднакво вдъхновяващи. В момента живее в Германия. Фотографиите в книжката са на нейния съпруг Димитър Катерински. "Тази година поемаме на друго пътешествие и ни се иска колкото се може повече хора да дойдат с нас. Всичко започва в моята кухня, където има десетки килограми брашно, захар, яйца и масло, леят се литри прясно мляко, танцуват свежи пролетни зеленчуци и сладки сушени плодове, а агнешкото има аромат на мента. Изваждам тетрадката със спомени за срещнати по света различни вкусове ... |
|
Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-популярните и обичани лица на българската кулинарна сцена. Голямата ѝ любов е музиката, но вкусните и оригинални рецепти пленяват сърцата на десетки хиляди любители на добрата храна. След като води телевизионно предаване, издава две готварски книги и поддържа най-добрите български кулинарни блогове, Йоли отново е тук, за да ни припомни, че: Храната е любов! Няма по-мил и истински начин да кажеш на някого "обичам те" от това да споделиш храната, която сам си приготвил, с него. Да намерите общ вкус и да разберете какво ви харесва. Храната е щастие! ... |
|
Глутенът е белтъчина, съдържаща се в пшеницата и в други зърнени култури. Съдържанието му варира при различните зърнени растения и дори при един и същ вид. Смята се, че пшеницата се е отглеждала още отпреди 10 000 години в Месопотамия. Тя е основен продукт за храненето. За съжаление обаче, според статистическите данни нараства броя на хората, страдащи от непоносимост към глутена. Разрешение на този проблем е намиращата все по-голяма популярност зърнена култура лимец. Също така пшениченото брашно може да се замести с други видове брашна - картофено, елдено, царевично, оризово, и др. Днес се произвеждат макарони и други ... |
|
Книгата За здравословното и полезното хранене е предназначена за широк кръг читатели. Тя представлява веганско хранене - едно от етичните направления на вегетарианството, което не допуска употребата на продукти от животински произход (месо, риба, мляко, яйца, мазнини и растително масло). Това хранене редом с духовния растеж на човека води до здравословен начин на живот. Опитайте да приготвите вкусно и в същото време красиво оформено ядене и ще се убедите, че прекрасно можете да минете без продукти от животински произход. ... |
|
Двадесет и една българки, изявени с професионалното си отношение към храната, разказват за себе си. Готвачи, сладкари, шоколатиери, диетолози, телевизионни водещи, фитнес инструктори, кулинарни преподаватели, инфлуенсъри и блогъри - всички те споделят любими кулинарни рецепти. Ще ги видите вероятно в малко по-непозната светлина. Ще видите в тях човека, майката, сестрата, бабата или съседката... виртуози в собствената си кухня. Заедно с традиционните домашни рецепти: баници, хляб с квас и крем карамел, те готвят много средиземноморски и азиатски ястия. Тези дами гледат отвъд местните традиции и използват разнообразието от ... |
|
"Моят кулинарен свят е и моят живот. Живот с мечти, усмивки, приятели и семейство. Живот, който ме амбицира да надграждам. За мен беше удоволствие да напиша тази книга, защото разказах своята история на свят, който е вкусен, цветен и все по детски гледан през розови очила." Светлана Илиева "Бих нарекъл рецептите в книгата достъпни шедьоври - лесни и бързи за изпълнение, прекрасно съчетани вкусове, структури и цветове. Всяко ястие е достоен представител на съвременната българска кулинария, но и дълбоко вкоренено в традиционната ни кухня. Ще се представите блестящо пред всички сътрапезници и ще отворите ... |