Учебникът Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначен за ползване от учениците в специализираните средни учебни заведения, които подготвят кадри за професиите от професионалното направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. Съдържанието му съответства на учебната програма по предмета от 2005 година и е допълнено с няколко теми, които касаят главно управлението на безопасността на кулинарната продукция. Учебникът е оформен в две части - Основи на науката за хранене на човека и Хигиена на заведенията за хранене и хранително законодателство, които обхващат пет глави. Учебният материал се ... |
|
Учебник за студенти по медицина и общопрактикуващи лекари. Пето актуализирано издание. ... Настоящият учебник по хигиена, хранене и професионални болести е предназначен за студенти по медицина и общопрактикуващи лекари. Поради съвременната информация, която предоставя, той може да се ползва както от лекари, специализиращи обща и комунална хигиена, трудова медицина, хранене и диететика и професионални болести, така и от специалисти в тези направления. Авторите на учебника са водещи специалисти в областта на хигиенните науки, храненето и профпатологията. Колективният труд е съобразен с актуализираните програми на обучение ... |
|
Учебникът е написан в съответствие с учебната програма на МОМН за професиите и специалностите в професионалните гимназии. Съобразени са научните постижения, изискванията за хармонизиране с Директивите на Европейския съюз и опитът от досегашното преподаване на тази дисциплина. Вниманието е насочено към хранителните опасности, предвиждането и определянето на критичните моменти в производствения процес и организирането на надзор и контрол в критичните точки за осигуряване на безопасна и здравословна храна. Получават се трайни знания за състава на хранителните продукти и умение за съставяне на менюта, съобразени с ... |
|
Учебникът Хигиена и технология на месо и месни продукти се базира на съвременните научни постижения и е съобразен с учебната програма на дисциплината Хигиена и технология на месото и месните продукти, залегнала в учебния план за студентите по Ветеринарна медицина от Ветеринарномедицински факултет при Тракийски университет в град Стара Загора. Предназначен е за студентите по ветеринарна медицина, както и за специалисти от практиката, работещи в сферата на месодобив, месопреработка, технологии за добив и преработка на риба и яйца. Тематичният обхват позволява в широкият читателски кръг да намерят място държавни служители и ... |
|
Основните направления на училищната хигиена и свързаните с нея здравно образование и възпитание са особено актуални през XXI век, когато за най-значим проблем се определя опазването на личното и общественото здраве като предпоставка за икономическа стабилност и растеж на всяка нация. Главното предназначение на този учебник е да подпомогне педагогическите специалисти в придобиването на по-голяма увереност при преодоляване на предизвикателството укрепване и опазване здравето на децата и подрастващите в училище. Това е свързано с притежаването на достатъчно знания и умения от учителя, педагогическия съветник и останалия ... |
|
Учебното помагало по Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначено за ползване от ученици в специалност "Технология на производството и обслужването в общественото хранене" на специализираните учебни заведения, които подготвят кадри за системата на храненето и туризма. Съдържанието му съответства на учебната програма на МОМН от 2001 г. за същата специалност. Като учебното помагало е оформено в 5 глави с обособена научна и приложна насоченост. В първите две глави са разглеждат физиологичните основи на храненето и особеностите на хранителните продукти, свързани със съдържанието на нутриентите. ... |
|
Под редакцията на доц. д-р Людмила Иванова. ... Настоящото издание е предназначено за студентите по медицина, фармация, медицинска рехабилитация и ерготерапия и има за цел да разшири теоретичната и практическата им подготовка в сферата на профилактиката. То е съобразено с държавните изисквания към обучението по хигиена и съдържа пълния курс от практически знания в програмата за специалност Медицина. Доцент д-р Людмила Иванова е специалист по хранене и диететика с дългогодишен научно-изследователски и преподавателски опит. Професионалната и кариера преминава през Националния център по хигиена и медицинска екология (в ... |
|
Учебникът е профилиран за студентите по дентална медицина и фармация. Съдържанието на учебника цели получаване на обща и специализирана медицинска компетентност на бъдещите лекари и е съобразено с европейските стратегии в областта на общественото здраве и превантивната медицина. Включени са следните раздели: основи на здравната профилактика и хигиенната наука; околна среда и здраве; лечебни заведения (видове, здравни норми, изисквания към аптеки, дрогерии, условия на труд); трудова медицина; хранене и здраве (вкл. здравословен начин на живот); хигиена на детската и юношеската възраст. Учебните статии са оформени с точки, ... |
|
Второ допълнено и преработено издание. ... Учебникът е предназначен за студенти, изучаващи специалностите Здравен мениджмънт, Обществено здравеопазване, Рехабилитация, морелечение, уелнес и спа, Оптометрист и други, свързани със здравеопазването и управлението на здравните организации. Целта на учебника е да формира базови знания за маркетинговите дейности, тяхното приложение и управление в здравеопазването. Материалът е структуриран в шест глави. След всяка глава са включени въпроси, задачи и казуси, които дават възможност за участието на студентите в дискусии, ролеви игри и развитие на практически умения. ... |
|
Учебникът е предназначен за студентите от медицинските колежи. Съдържанието е съобразено с учебната програма. При написването на учебника авторите са се съобразили със съвременните световни и европейски стратегии в областта на общественото здраве и профилактичната медицина. Изданието включва основните раздели на хигиенната наука. Специално внимание е отделено на проблемите на труда на здравния работник, на ергономията в лечебните заведения и профилактиката на професионалните заболявания. Учебникът включва и актуална информация за изискванията към специализираните болнични отделения, лаборатории, аптеки."Надяваме се, ... |
|
|
|
Учебна тетрадка по хигиена и екология за студенти Теодора Димитрова, Ружа Панчева, Дарина Найденова, Росица Чамова, Панайот Николов, Д. Маринов, С. Хаджиева, Р. Брайкова, Я. Ченков, Е. Вълчева, Д. Томов, С. Порожанова, А. Тонева, Е. Христова
МУ Проф. Д-р Параскев Стоянов
|
|
Учебната тетрадка е предназначена за практически упражнения по хигиена и екология за студентите от специалност Медицина. Учебната система по хигиена и екология за студенти на МУ Варна се състои от: учебник учебна тетрадка учебна тетрадка на английски език сборник с тестови въпроси сборник с тестови въпроси на английски език помагало на английски език Изброените компоненти от учебния комплект се продават поотделно. За да закупите някой от тях, последвайте съответния линк. ... |
|
Учебникът Основи на ергономията и организацията на труда на Боряна Кавалджиева е насочен към широк кръг читатели - специалисти в областта на трудовата медицина, технически лица, работодатели, служители и студенти. Повишаването на ефективността на труда с развитие на нови форми на промишлено производство и усъвършенстване на техниката и технологиите съществено променят условията, характера и съдържанието на човешкия труд. Взаимоотношенията на човека и техниката в исторически аспект са толкова тясно свързани и зависещи един от друг, че образуват една система - ергономична система. Съвременните проблеми, които възникват, ... |