Козунак, агнешко печено, постен гювеч, сладко от малини, лютеница, шкембе чорба, туршия, капама, пълнен шаран, празнична питка, домашен суджук. Дори не всяко от изброените да е сред любимите ви ястия, то със сигурност поне веднъж сте се изправяли пред предизвикателството да приготвите някоя обичана българска рецепта. "Българска кухня в 4 сезона" събира на едно място 64 от тях, представени по достъпен начин от Мирослав Гочев. Авторът на книгата е създател на един от най-популярните български "YouTube" канали - "Готвене за начинаещи", който към края на 2021 година има над 100 000 абонати, а ... |
|
Времето лети и наред с всички останали задачи скоро ще трябва да приготвите поредната вечеря, сутрешната закуска, съботния обяд... Отново и отново. Разбира се, продуктите, качеството, вкусът и видът на храната са важни неща. Важни са и разнообразието, сервирането, правилното подреждане, чистотата, кухненските уреди, съдовете. Позволете да ви попитам: всички те ли са еднакво важни? Ако отговорът ви е не, най-вероятно ще се разберем и тази книга ще ви бъде полезна, а е напълно възможно да промени и цялото ви ежедневие. Кухнята на Мързеливия гений е място, съобразено единствено с вкуса и желанията на своя собственик. В нея ... |
|
Готварският комплект от "Woodyland" е наистина страхотен. Той е реалистичен и съдържа всички необходими съдове, които биха били нужни за приготвянето на "вкусни" и "апетитни" гозби. Комплектът се състои от малка и голяма тенджера със стъклен капак, тиган, решетъчна купа за прецеждане и две кухненски ръкохватки. Всички тези пособия са побрани в компактно и удобно, метално куфарче. Направете играта на вашия малък кулинар още по-интересна и реалистична. Съдовете са с диаметър ∅ 10 cm. ... |
|
Няма нищо по-уютно от домашната храна, сготвена от любим човек (и за любим човек). Всички имаме ценни и изпитани рецепти, които приготвяме за любимите си хора. Събери ги тук в своя собствена кулинарна книга! Тази книга е създадена като пирамида за удобно поставяне върху кухненския плот. Практична и безкрайно лесна за ползване. Напълни я с твоите вдъхновяващи рецепти! Персонализирай я допълнително с предлаганите стикери или с цветни моливи и малко въображение. А страстните кулинари могат да създадат своя колекция от готварски книги по теми - една за десерти, една за парти храна, една за здравословна кухня, една за ... |
|
Летуването на къмпинг е приятно, забавно и евтино. Не е свързано с протоколните изисквания на хотелите, а по-скоро е почивка, съпроводена с пълна свобода на действията, чист въздух и апетитно готвене. ... |
|
Учебникът Хигиена на храненето и хранително законодателство е предназначен за ползване от учениците в специализираните средни учебни заведения, които подготвят кадри за професиите от професионалното направление Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг. Съдържанието му съответства на учебната програма по предмета от 2005 година и е допълнено с няколко теми, които касаят главно управлението на безопасността на кулинарната продукция. Учебникът е оформен в две части - Основи на науката за хранене на човека и Хигиена на заведенията за хранене и хранително законодателство, които обхващат пет глави. Учебният материал се ... |
|
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна подготовка на учениците от X до XII в професионалните и профилирани гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "технология на кулинарната продукция в професионално направление "Готвач" и "Рестораньор". Основна задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологичната обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различните процеси и измененията настъпващи в хранителните вещества на ... |
|
Настоящото учебно помагало е съобразено с учебната програма за задължителна професионална подготовка на ученици от 10. клас и 12. клас в професионалните и профилираните гимназии по хранене и туризъм за дисциплината "Готвач" и "Ресторантьор". Основната задача на учебното помагало е да запознае учениците с всички етапи на технологична обработка на хранителните продукти и получаването на полуфабрикати и готови ястия за заведенията за хранене. За тази цел последователно са разгледани различни процеси и измененията, настъпващи в хранителните вещества на продуктите в резултат на кулинарна обработка. ... |
|
Организация и функциониране на кухнята. ... Това е един учебник, подготвил поколения австрийски ученици в средните специални училища и гимназии по туризъм, доказал своите качества като учебно помагало, непрекъснато допълван и осъвременяван с най-нови термини, знания и похвати. Той отговаря напълно на съдържанието на учебната програма на МОН, утвърдена за обучение от 2005 г., и е предназначен за ползване в професионалните гимназии по туризъм. Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2023/2024 г. Ако имате нужда от подвързия за различни формати учебници, тетрадки и учебни помагала, ... |
|
Практичната четка на "Cangaroo" е удобно пособие за измиване на бебешки шишета или чаши. Меката гъба на върха ще спомогне за по старателното почистване на дъното на шишето. За измиване на бибероните за хранене и по-дребните аксесоари, може да използвате специалния малък накрайник, който практично се прибира в дръжката на голямата четка. В неговият долен край е разположена вакумна вендуза, която позволява лесното закрепване на четката върху гладка повърхност, като кухненски плот. С помощта на двете четки можете бързо и лесно да подготвите шишетата и бибероните за стерилизация , измивайки идеално дори и ... |
|
Учебник за професионални гимназии ... Учебникът е предназначен за учениците от професионалните гимназии, обучаващи се по професионално направление "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг". Разработен е съгласно утвърдените от Министерството на образованието, младежта и науката учебни програми. Като учебно помагало би могъл да се ползва и от студенти в колежи и университети по специалности, свързани с кетъринга и туризма. Подходящ е за учебни центрове, школи и други звена, обучаващи кадри за системата на общественото хранене и кетъринг-кулинарното производство. Може да се ползва и от работещите в ... |
|
Второ издание ... Учебникът е предназначен за учащи от професионалните направления "Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг" и "Пътувания, туризъм и свободно време". Той е написан в съответствие с учебната програма, утвърдена от Министерство на образованието и науката за посочените направления. Подходящ е и за студентите от специалност "Туризъм" в икономическите университети. Книгата е полезна за специалистите в туристическата сфера, като дава достатъчно пълна представа за съдържанието на счетоводната информация и за нейното значение за компетентното управление на туристическите предприятия. ... |