Това е книга за всеки, който обича да си хапва и да се забавлява, докато готви. За всеки, който не смята, че да си голям, значи да не си дете - и че да си дете, не значи непременно, че не си също голям. Аля Маркова е родена в България, но израства в Испания и сега живее и работи там. Както се определя тя самата: "По професия съм карикатурист, или по-скоро: карикатурист, който някога е искал да бъде готвач". Храната я вдъхновява и Аля създава собствен кулинарен блог, в който представя рецептите си в рисунки. Най-любимите от тях са събрани в настоящата книга. Илюстрации: Аля Маркова. ... |
|
1010 избрани рецепти от българската, европейската и световната кухня. ... "Защо "Нова готварска книга за мъже"? Най-добрите готвачи в света са мъже, но готвят основно жените. Воден от принципа, че готвенето не е наказание, а удоволствие, съм се опитал да бъда полезен на всички представители на силния пол, които обичат хубавата храна и имат желание да направят или вече са направили първите си стъпки в кухнята. Рецептите в книгата са описани подробно, продуктите са съобразени с предлаганото в хипермаркетите, посочени са точните минути на топлинната обработка на продуктите. Опитал съм се да бъда полезен и в ... |
|
150 вкусни рецепти за подхранване на микробиома и възстановяване на чревното здраве. ... Отгледайте сами своя микробиом. Излекувайте храносмилателната си система. Стомашно-чревната микрофлора е съвкупност от стотици милиарди бактерии, вируси и гъбични организми, които населяват червата ви и живеят в симбиоза с вас. Когато микробиомът е нарушен, могат да последват редица усложнения като алергии, чувствителност към храни, психически проблеми, повишаване на теглото, синдром на раздразненото дебело черво и автоимунни заболявания. "Готварска книга за микробиома" ви осигурява информацията и рецептите, които са ви ... |
|
Рецептите в тази книга включват както традиционни, така и някои нови покрития, за които се използват различни видове меса и домашни птици, купени за случая или останали след приготвянето на други блюда, консервирана или пушена риба, стриди, раци и други морски продукти, всички зеленчуци и плодове, различни видове сирена, ароматни треви и други подправки. ... |
|
Готварската книга на Дядо Славейков излиза през далечната 1870 година в Цариград. Томчето събира десетки вкусни рецепти, но и ценни съвети за всеки домошар готвач! От книгата ще научим: Как да си направим най-хубавите чорби, кебапи, кюфтета и кадаифи? Могат ли сиренето, млякото и яйцата да не се развалят? Как да солим различните меса? Наистина ли има над 40 вида домашни вино и ракии? Знаем Петко Р. Славейков като поет, писател и публицист. Колко от нас обаче го свързват с първата кулинарна книга на български език? ... |
|
Бързо, лесно, вкусно. Независимо че уредът е наречен фрайер, тоест уред за пържене, с него може да се приготви здравословна храна на грил като във фурна, десерти и други с горещ въздух. При готвенето с фрайер с горещ въздух се използва с 80% по-малко мазнина. Фрайерът не заема много място в кухнята и се ползва много лесно. В горната част на фрайера горещият въздух прави кръгообразни движения и по този начин се готви храната от пресни или замразени продукти. Във фрайера има затопляща камера и кошница, както и при други уреди, и при фрайера различните модели са снабдени с допълнителни приспособления, като например ... |
|
Лечебните свойства на българското кисело мляко 100 кулинарни рецепти с еликсира на дълголетието ... |
|
Най-доброто от столетието. В тази книга са включени 1100 златни рецепти на столетието, което я прави незаменим кулинарен помощник. ... |
|
Киноата, позната и отглеждана стотици години от инките в Южна Америка, в Андите, е наречена майката на зърнените храни, въпреки че според специалистите не принадлежи към тези култури, а е по-близо до семейството на цвеклото, спанака и други подобни. Според древните хроники инките се отнасяли с такъв респект към растението, защото го смятали за божествено, за уникална храна, която укрепвала здравето и дарявала човека с дълголетие. Забравена за дълги години поради бедствия и болести в Южна Америка, през 60 -те години на миналия век киноата отново се възражда, след като учените проявяват интерес и започват да проучват ... |
|
Летуването на къмпинг е приятно, забавно и евтино. Не е свързано с протоколните изисквания на хотелите, а по-скоро е почивка, съпроводена с пълна свобода на действията, чист въздух и апетитно готвене. ... |
|
Това е истинска готварска книга! Целувчена торта, сладоледен замък, чародейни сладки и още над 30 вълшебни рецепти. С тази книга малките принцеси ще усвоят първите си кулинарни умения. Рецептите са лесни за изпълнение, а ястията и десертите са подходящи не само за дворцови приеми, а и за всекидневната домашна трапеза. ... |
|
Ако вие или ваш близък страдате от някаква форма на автоимунно заболяване, може би вече знаете, твърде добре колко малко съвременната медицина може да направи за облекчаване на това състояние. Това обаче не е причина да се обезсърчавате и да губите надежда! В тази готварска книга към новаторския енциклопедичен пътеводител "Автоимунен палео протокол" д-р Сара Балантайн ви показва как лесно и вкусно може да възстановите здравето си. Насладете се на повече от 200 рецепти за апетитни и питателни ястия с лечебни храни. Експериментирайте със стотици вариации на рецептите. Организирайте пазаруването, готвенето и ... |